Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård

Alla inlägg under oktober 2010

Av katsura - 23 oktober 2010 12:25

Det är tomt när dottern inte är hemma. igår skjutsade vi henne till Glimminge Plantering, där hon är på ett magiläger, anordnat av CISV. Hon var spänd och förväntansfull och det började bra, när vi möttes av två häxor vid parkeringen. Vid incheckningen hade de smyckat med spindlar och spindelväv och helt plötsligt kom en trehövdad "hund"!


Bara hon hade valt en sängplats fick vi åka och det ska bli spännande att höra vad de har varit med om i morgon när vi hämtar igen!


Här hemma är det alltså tomt, så maken och jag ska ta en tur och träffa de stora tjejerna i Lund och sedan ska jag fördjupa mig i mina trädgårdsböcker en stund. Säsongen är visserligen slut och den här sommaren blev det inte mycket gjort, men det kommer ju en ny säsong 2011.   

  

Av katsura - 20 oktober 2010 19:23

Så fort jag har tid att skriva ett lite längre inlägg strular allt till sig och det försvinner. Därmed försvinner även inspirationen för att skriva om det. Tyvärr är det inte första gången det händer...   Grrrr!

   Lönnen.

Av katsura - 18 oktober 2010 16:01

  

Vresrosen är inte så rolig med sina taggar, men på strandängen är den vacker. Under sommaren blommar vissa i rosa och vissa i vittoch nu på hösten pryds buskarna av knallorangea nypon. Uppenbarligen blommar en del väldigt länge!


På torsdag kanske det blir snö! Här i Skåne!!! Jag hoppas verkligen att meteorologerna har fel! 

Av katsura - 17 oktober 2010 19:28

  

Det är så underbart att kunna gå någorlunda normalt igen. Äntligen kan jag njuta av mina underbara promenadstråk.


Nu i kväll, när jag var ute med Chili, låg Skälderviken spegelblank och himlen var stjärnklar. Borta vid Kullen kunde jag se lamporna i Arild och de andra byarna. Helt underbart!

Hav
Av katsura - 17 oktober 2010 15:18

Vilken härlig helg det har varit! Strålande sol och hög, klar höstluft. i morse var det dessutom -3 grader, så nu har katsuran släppt alla sina blad och under lönnen ligger ett tjock, gulorange täcke av fallna löv.


Jag har klippt gräset för sista gången den här säsongen, plockat pinnar och andra lösa lövruskor och dessutom har dynorna till trädgårdsmöblerna åkt upp på vinden. Höststädning med andra ord!


Vi har också varit på Ängelholms Kulturskolas årliga stråkfest, då alla stråkeleverna visar hur långt de har kommit. Dottern stod på scenen i tre omgångar. Hon spelade  Zorros märke, med en grupp på ca åtta elever, sedan var det allspel då alla stråkarna spelade Gånglåt från Äppelbo och så deltog hon även i orkestern Superstars uppträdande.   


Dessutom har vi naturligtvis varit ute och åkt med Snövit. Vi brukar alltid döpa våra bilar, därav aliasnamnet... Den är bara såååå skön att åka med och JAG får ta den till jobbet i morgon. Här kommer skönheten:

  

Det är första gången vi har ägt en diesel, men det är tydligen det man ska ha nuförtiden. Just nu är det viktigt att vi ställer oss vid rätt pump på macken...   

Av katsura - 15 oktober 2010 22:03

Vår alpinvita, fräcka, nya familjemedlem har anlänt. Maken hämtade den idag och tyvärr kunde jag inte vara med, men nu står den och glänser i lyktljuset på parkeringen. I morgon åker kameran fram!


Jag har ägnat kvällen åt instruktionsboken, så man inte missar några av de fräcka finesserna. Dessutom har jag tagit reda på hur många hästkrafter den har... ifall någon frågar. Det är något jag inte brukar lägga så mycket vikt vid och en gång när en av mina elever frågade hur många hk det var i den förra bilen försökte jag hålla masken och svarade: "Jag vet inte... jag tror det är 14." Jag har aldrig blivit så utskrattad i hela mitt liv!   


Så kan det gå när man inte har samma fokus som naturbrukseleverna!

Av katsura - 14 oktober 2010 20:57

Jobb, jobb och jobb, men idag hann jag iallafall ut en timme i trädgården för att räfsa ihop lite löv. Många ser kanske lövräfsning som ett jobb, men jag tycker det är avkoppling...en tid iallafall!  I min trädgård är det en evighetssysselsättning och jag brukar härda ut t o m slutet av vecka 44 och sedan får resten vänta till våren.

  

Solen sken från klarblå himmel och det var +11 grader i luften. Idag var jag glad att jag inte bor i Västerbotten, med tanke på väderbilderna i Rapport. Snö och halka i oktober - NEJ TACK!


Jag, maken och dottern ser fram emot morgondagen. Klockan 16.00 gäller det!   


Av katsura - 11 oktober 2010 20:14

Äntligen har jag hunnit slå mig ner vid datorn igen. Jag har varit igång på jobbet i en vecka och två dagar, men det känns som om jag varit där hela terminen...rakt in i hetluften med andra ord!


Fötterna fungerar bättre och bättre och jag kan ta mig fram i ett ganska raskt tempo.   


Och medan jag har suttit hemma har hösten krupin inpå oss. Helt plötsligt blev katsuran gul och röd och det hände inom loppet av två dagar. Nu är den så vacker och jag kan njuta av den från köksfönstret.

  


  


Eftersom trädet står åt norr får den inte så mycket sol, som den skulle behöva för att bli riktigt röd, men den tillhör ändå en av mina trädgårdsfavoriter.

  


Nu är verkligen hösten som vackrast!

Välkommen till katsura

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Besöksstatistik

Arkiv

RSS


Skapa flashcards